Våra talare

Åsa Mellin
Foto: Caroline Eriksson

Åsa Melin är opinionsbildare inom kvinnohälsa och arbetar med att sprida kunskap och medvetenhet kring övergångsåldern och kvinnlig hälsa. Mest känd är hon som grundare av Klimakteriepodden, en fakta och vetenskapsbaserad intervjupodcast som idag vuxit till att bli en av Sveriges största podcasts inom hälsa med över 3,2 miljoner lyssningar och mer än 280 publicerade avsnitt. Klimakteriepodden startade i augusti 2018. Sedan dess har Åsa byggt upp en gedigen kunskap om hälsa och specifikt i åldern kring klimakteriet och anlitas frekvent som föredragshållare, moderator och föreläsare.

Naomi Flamholc

Naomi Flamholc är Läkare inom allmänmedicin på klimakteriemottagningen Womni. Hon har starkt intresse för kvinnosjukdomar och hormoner, hon har lagt märke till att många kvinnor lider av klimakteriebesvär under lång tid utan att veta var och hur de ska söka hjälp. Genom Womni strävar Naomi efter att förbättra livet för dessa kvinnor och sprida vetenskapligt uppdaterad information om klimakteriet.

Hon vill även sammanfatta rådande riktlinjer och ny forskning för att utbilda sina kollegor inom vården och minska nationella skillnader i tillgång till vård.

Naomi vill bryta tabut kring klimakteriet och förbättra kvinnors livskvalitet. Läs mer om womni som är en digital vårdtjänst specialiserad på tiden i och kring klimakteriet.

Christina Sundequist
Foto:Erik Thor 

Christina Sundequist

Christina Sundequist, är personlig tränare, funktionsmedicinsk kost- och hälsocoach, författare, föreläsare och konsult. Hon brinner för att hjälpa kvinnor att hitta balans under och efter klimakteriet.

Med gedigen kunskap om kroppens funktioner samt inom tränings – och näringslära ger Christina konkreta tips och smarta livsstilsråd som möter de förändringar som uppstår.

I senaste boken, ”Matbalans”, delar hon fakta, forskning och verktyg för att skapa en optimal kosthållning för kvinnan i klimakteriet.

I rollen som coach arbetar Christina direkt med kvinnor mitt i livet. Som föreläsare är målgruppen densamma men hon vänder sig även till arbetsplatser i näringslivet.

Läs mer om Christina på hennes hemsida.

Anna Wängborg och Elisabeth Nilsson Foto: Charlotte Rosendahl

Anna Wängborg – Barnmorska och forskare.
Elisabeth Nilsson – Barnmorska och sexolog.
De är klimakterierådgivare som arbetar med Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter (SRHR) ur ett livscykelperspektiv. Grundare av Wisher.

Med en helhetssyn på kvinnohälsa arbetar de för att bredda debatten och främja SRHR inom barnmorskeprofessionen. De har deltagit i uppstarten av en klimakteriemottagning i Västra Götalandsregionen och bidragit till Socialstyrelsens rapport ”Vård och behandling vid klimakteriebesvär i primärvården samt i den gynekologiska specialistvården” och i SKR:s rapport ”Kvinnors sexuella och reproduktiva hälsa genom livet”. Menstruell och klimakteriell hälsa samt sexologi är deras huvudsakliga expertområden.

Genom att ifrågasätta rådande strukturer och bidra till ny forskning strävar de efter att tillgängliggöra kvalitativ kunskap och stöd inom området SRHR.

Läs mer på Wisher

Mats Hammar

Mats Hammar, gift har 3 barn, 7 barnbarn. Gynekolog Kvinnokliniken i Linköping sedan drygt 40 år, professor 1999, emeritus sedan 2017. Forskat framför allt om ofrivillig barnlöshet, antikonception och menopausmedicin, publicerat c:a 250 vetenskapliga artiklar, varav drygt 80 om klimakteriet och 15 om minskad hormonproduktion hos män. Studerat fysisk aktivitet mot övergångsbesvär. Behandlat ett stort antal kvinnor med övergångsbesvär både i klinisk vardag och inom olika studier. Vid två tillfällen varit med i SVT:s Fråga doktorn om övergångsåldern.

Angelica Lindén Hirschberg

Angelica Lindén Hirschberg är gynekolog och professor vid Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset. Hon är medicinskt ansvarig för Sveriges enda högspecialiserade mottagning i Gynekologisk endokrinologi vid Karolinska Universitetssjukhuset samt chef för forskningsenheten Kvinnohälsan. Hennes forskning rör olika aspekter av kvinnohälsa under livets olika faser inklusive klimakteriet samt ovanliga hormonella tillstånd hos kvinnor. Angelica är President för the European Menopause and Andropause Society (EMAS).

Ny svensk studie: Bioidentiskt progesteron kan bli godkänt läs hela artikeln

Klimakteriebehandlingar jämförs på Karolinska Universitetssjukhuset Läs hela artikeln.

Tina Hagelin

Mer lust och njutning – ja tack men hur?

Lust och sexualitet är en viktig del av att vara människa, och är något som kan förändras och se olika ut genom livet. Ibland kan man behöva hitta nya vägar till njutning – och inte låta sig begränsas – utan låta sina fem sinnen dansa i harmoni för oförglömlig intimitet. Välkommen till en värld där lust och sexualitet blir en resa genom dina sinnen!

Tina Hagelin är grundare av Pistill som fick det prestigefulla priset Årets Butik på Retail Awards 2021. Med Pistill ville Tina skapa en sinnlig oas som främjade ökad sensualitet för människor oavsett ålder. Sedan starten 2005 har Pistill hjälpt människor att hitta tillbaka till sin lust. Tina är även ambassadör för 1,6- / 2,6-miljonerklubben, medförfattare till boken Kärlek, Lust och Begär, föreläser om lust och njutning och fått flera utmärkelser för sina betydande insatser för cancerdrabbade.

Tina är även grundare av Aleah Care som utvecklar rehabiliterande produkter för kvinnors underlivshälsa och utbildar vårdgivare inom sexuell hälsa.

Besök www.pistill.se eller www.aleahcare.com

köp biljett till klimakterieresan

Hem Våra talare