Historik

Andra Resan

Hilton-Slussen 2024

Första Resan

Oscarsteater – 16 okt 2023

Vad tycket våra talare?

”Eventet hölls på en vacker plats i stadens centrum och inramningen var inspirerande från första stund. Programmet var noggrant sammansatt och inkluderade en imponerande lista av föreläsare, experter och inspirerande kvinnor som alla hade något värdefullt att dela om klimakteriet. Det var tydligt att arrangörerna hade satsat tid och energi på att välja talare som kunde berätta om sina egna erfarenheter, ge råd och dela med sig av den senaste forskningen. Föreläsningarna täckte allt från de fysiska och psykologiska förändringarna som kvinnor går igenom under klimakteriet till olika sätt att hantera symtom och främja välmående. Sammanfattningsvis har eventet Andra våren – KlimakterietResan varit mycket bra arrangerat och jag är mycket glad att FemineaLab hade möjligheten att vara en av partners till detta otroligt viktiga event som stärker kvinnor på deras resa till att skaffa mer kunskap och ta kontroll över sin hälsa.”

Roger Svensson- FeminesLab

”Självklart är ALLA former av träning hälsosamt!Kanske är just styrketräning mer effektivt mot värmevallningar – men vi fortsätter med studier av konditionsträning”.

Mats Hammar – gynekoloog och professor

”Det var fantastiskt att uppleva stämningen av så många kvinnor och även män som brinner för kvinnohälsa mitt i livet!” 

Angelica Lindén Hirschberg -gynekolog, professor och forskare

”Jag brinner för att dela och sprida kunskap om klimakteriet tillsammans med engagerade och kunniga eldsjälar! Tillsammans kan vi göra skillnad, för utan kunskap är det lätt att gå vilse.

Åsa Melin – Klimakteriepodden

Underbart att få träffa alla dessa fantastiska kvinnor och att klimakteriet äntligen lyfts som en naturlig fas i livet och att det verkligen finns hopp för livskvalité. Vi hade en så rolig och givande kväll! Något vi tog med oss är vikten av systerskap. Tack Isabel och Leslie!

Linnéa Burström – Q-FOR SKIN

Vad tyckte våra besökare?

”En intressant kväll för mig som man för att få förståelse för vad min fru går igenom och hur jag kan stötta henne.Hade ingen aning om vad klimakteriet innebar innan denna fantastiska föreläsning. Kommer tips mina manliga vänner att gå om det blir fler tillfällen” .

Gustav Otterberg 

”En så viktig, informativ och rolig kväll om klimakteriet. Jag hoppas på en fortsättning på den här resan som vi alla kvinnor och även våra män ska göra.”

Maria Enberg 

”Män och kvinnor sitter med  nycklarna till varandras frigörelse. Då måste vi med både hjärnan och hjärtat förstå varandra. Klimakterieresan Andra Våren var en ögonöppnare som jag skulle önskat att jag varit med om tidigare. Nu får jag peppa mina tre söner att gå för att förstå”

Ulf Bergman 

”Klimatresan var ett otroligt givande evenemang som jag inte visste att jag behövde. Intressanta föreläsare, fantastisk underhållning och ett otroligt proffsigt event som jag hoppas fler kan och vill ta del av om de får möjlighet – både män och kvinnor.”

Angelica Sandgren  

Stort tack för att ni har samlat så många duktiga och kunniga personer kring en så viktig men ofta förbisedd fråga som klimakteriet!

Tyvärr har kvinnors behov alltid glömts bort i den mansdominerade värld vi lever i.

Genom alla tider har kvinnor, oavsett samhällsposition, lidit i tystnad, och vårt lidande har inte tagits på allvar av sjukvården. Äntligen, för många av oss, var det första gången som någon sakkunnig bekräftade och pratade om våra besvär som liknade helvetet.

Det kändes som en befrielse, en lättnad.

Att höra att det inte bara var jag som hade det så fruktansvärt gav mig blandade känslor. Det var både skönt att veta att jag inte är ensam om mina besvär, att jag inte inbillar mig, och hemskt att få veta att det är så många fler som lider av dessa besvär utan att sjukvården tar dem på allvar.

Att under alla dessa år bara ha hört att det är naturligt och att dessa besvär ingår i vår mest naturliga åldersövergångsfas har varit frustrerande.

Jag är tacksam mot er för det exceptionella jobb ni har gjort. Ett stort tack både till dig och alla andra 🔥 själar.

Irandokht