Möt våra partners


Femarelle är avsett för dig som befinner dig i, närmar dig eller har passerat klimakteriet.

Huvudingrediensen baseras på extrakt från soja och har fått namnet DT56a. Det finns tre produkter i serien, Femarelle Rejuvenate, Femarelle Recharge och Femarelle Unstoppable, alla med DT56a i kombination med vitaminer tillsatta för att passa bra i 40, 50 respektive 60+ års åldern. Femarelle, som är ett kosttillskott, har funnits länge på marknaden och har flera publicerade studier bakom sig. Säljs på alla apotek och i hälsokostbutiker.

Läs mer om Femarelle

___________________________________________

WISHER

WISHER AB erbjuder rådgivning och utbildning inom sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter ur ett livscykelperspektiv.

Vi arbetar både mot offentlig verksamhet och mot privatpersoner.

Våra främsta kunder är företag, högskola/universitet samt enskilda individer.

Som privatperson kan du söka rådgivning och stöd i din sexuella hälsa, exempelvis klimakterierådgivning eller lust- och smärtproblematik.

Vi kan ge inspirationsföreläsningar till privata grupper eller till företag inom ämnet sexuell hälsa.

Läs mer om Wisher

___________________________________________

Ungefär 1 miljon kvinnor i åldrarna 40-60 år befinner sig i klimakteriet i Sverige idag och runt en miljard kvinnor i världen (~12% av den totala uppskattade befolkningen globalt). Studier har visat att ca 75% av denna grupp kvinnor upplever besvär och symtom under klimakteriet som påverkar livskvaliteten.

Tyvärr är detta en grupp i samhället som är eftersatt när det gäller forskning. Kvinnlig hälsa utgör t.ex. endast 4% av all finansiering mot medicinsk forskning och utveckling.

På grund av bristande tillgång till bra kunskap och vård kring klimakteriet kan symtom som bl.a. nedstämdhet, humörförändringar, sömnproblem, ledbesvär, nedsatt lust och påverkat samlivet, urinläckage och återkommande urinvägsinfektioner felbehandlas med långvarig sjukskrivning, onödiga och kostsamma utredningar samt behandling med antidepressiva och sömnmediciner. Detta har en stor negativ effekt på individen samtidigt som det är en stor samhällsekonomisk belastning.

Detta vill vi ändra på. Läs mer på Womnis hemsida

___________________________________________

Varför mår jag inte som förut?

I samband med klimakteriet hamnar våra hormoner i obalans, vilket kan påverka måendet på flera olika sätt, både fysiskt och mentalt. Många kvinnor upplever besvär och värmevallningar är nog det som är mest känt. Nedan presenteras några fler vanliga besvär och åkommor och varför de uppkommer. Läs mer om Cristina Sundequist på hennes hemsida.

___________________________________________

Mer lust och njutning – ja tack men hur?
Lust och sexualitet är en viktig del av att vara människa, och är något som kan förändras och se olika ut genom livet. Ibland kan man behöva hitta nya vägar till njutning – och inte låta sig begränsas – utan låta sina fem sinnen dansa i harmoni för oförglömlig intimitet. Välkommen till en värld där lust och sexualitet blir en resa genom dina sinnen!
Tina Hagelin är grundare av Pistill som fick det prestigefulla priset Årets Butik på Retail Awards 2021. Med Pistill ville Tina skapa en sinnlig oas som främjade ökad sensualitet för människor oavsett ålder. Sedan starten 2005 har Pistill hjälpt människor att hitta tillbaka till sin lust. Tina är även ambassadör för 1,6- / 2,6-miljonerklubben, medförfattare till boken Kärlek, Lust och Begär, föreläser om lust och njutning och fått flera utmärkelser för sina betydande insatser för cancerdrabbade.

___________________________________________

Våra talare

FemineaLab erbjuder pålitliga hälsotester och lättillgänglig information för att stödja kvinnor att ta kontroll över sin hälsa. Med vårt utbud av skräddarsydda hälsopaket och den omfattande kunskapsbanken på FemineaLab Academy, hjälper vi kvinnor i Sverige att göra informerade val för deras välmående. Läs mer på feminealab.se om hur du kan ta kontroll över din hälsa redan idag. Tillsammans gör vi skillnad i kvinnors hälsa!

Läs mer om FimineaLab

___________________________________________

Comevent är stolta eventarrangörer som skapar unika och skräddarsydda evenemang. Oavsett om det är ett evenemang, konsert, seminarium eller gatumusikfestival du planerar, är vi här för att förverkliga din vision. Vi tar hand om alla detaljer, från planering och logistik till underhållning och design, för att förpacka ditt evenemang till en minnesvärd upplevelse. Läs mer om Comevent

___________________________________________

Mamma United är en ideell organisation som arbetar för att ge mammor i socioekonomiskt utsatta områden kunskap, motivation och verktyg att påverka sin egen och sina barns livssituation. Vi erbjuder mammor ett kostnadsfritt utbildningsprogram. Utbildningen syftar till att stötta mammorna att och ge de ökad kunskap, motivation och verktyg kring ämnen såsom hälsa, ekonomi, matvanor, arbetsmarknad och föräldraskap.

Läs mer om Mamma United

Q for Skin grundades för 20 år sedan av den svenska sjuksköterskan Florence Ellinor Nilsson som hade en stark önskan att hjälpa människor med hud-, hårbotten- och intimbesvär. Produkterna är baserade på nordiska bärfröoljor och är ett resultat av forskningen från Åbo universitet om vad näring kan göra för huden. Q for Skin erbjuder trygga, effektiva och näringsrika egenvårdsprodukter som verkligen gör skillnad! I en studie ledd av gynekolog upplevde 80% minskad vaginaltorrhet, 76% minskad smärta vid samlag och 43% minskad klåda efter bara 6 veckor hos kvinnor med långvariga intimbesvär. 95% ville rekommendera produkterna till sin väninna. Intimprodukterna är inte bara effektiva för dem med besvär utan förebygger även att besvär uppstår. Dessutom är de fria från irriterande doftämnen, starka kemikalier och konserveringsmedel samt är godkända av gynekolog.

Global Remake är Global House remake märke och drivs som ett socialt företag med arbetsintegration som mål. Produktion och design sker i vår ateljé i Kista. Materialet vi använder kommer främst från gåvor eller av kunder som bistår med ett eget klädesplagg som vi sedan syr om till ett ny produkt, t.ex. förklädde, hundkappa mm.

Kläder som hjälper mot värmevallningar

Svalka Clothing erbjuder kläder som hjälper dig att må bättre genom klimakteriet. Våra unika kläder hjälper till att lindra värmevallningar och svettningar. Perfekt för dig som är i klimakteriet, eller om du har liknande besvär av andra anledningar.

Våra plagg har en temperaturreglerande funktion som hjälper din kropp att hålla idealtemperaturen. På det viset hindrar de dig från att börja svettas vid en värmevallning.

Materialet är en mjuk bomullsjersey som ger den sköna känslan som bara naturmaterial kan ge. Plaggen är svenskdesignade och uppsydda i Europa.