Klimakteriestudie

Klimakteriestudie på Karolinska Universitessjukhus

Klimakterieresan vill hjälpa forskningen framåt! är du en av dem som kan ställa upp eller känner du någon? skicka informationen vidare.

Har du klimakteriesymptom?

Delta i Karloliska Universitets sjukhuset klimakteriestudie! med din hjälp kan vi tillsammans förbättra behandlingen för kvinnor i klimakteriet.

Vill du vara med i en klinisk studie för att utvärdera säkerheten för bröst och livmoder med naturligt progesteron jämfört med syntetiskt progesteron i en kombinerad hormonbehandling?

Vi söker frivilliga som är 45–60 år, har ett BMI mellan 19–35,

har livmodern kvar och har slutat menstruera.

Deltagarna får genomgå gynekologisk undersökning inklusive blodprov, provtagning från livmoderslemhinna, mammografi och punktion.

Alla deltagare får verksam behandling och följs upp under behandlingstiden.

Om du är intresserad av att få veta mer är du välkommen att höra av dig till forskningsbarnmorskorna Lotta Blomberg eller Anna Cockin på Kvinnohälsan, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna.  

Kontakta våra forskningsbarnmorskor för att få svar på dina frågor på 0736251825.

E-post: kvinnohalsan.kk.karolinska@regionstockholm.se

Ansvarig läkare för studien är Professor Angelica Lindén Hirschberg, Kvinnohälsan, Karolinska Universitetssjukhuset, Solna.

Läs mer om studiet

Angelica Lindén Hirschberg
Angelica Lindén Hirschberg Foto: Anna Molander

Bioidentiskt progesteron har blivit ett populärt alternativ bland svenska kvinnor som del i behandlingen mot klimakteriebesvär. Men mår man verkligen bättre, jämfört med dagens hormonbehandling? En ny studie ledd av Angelica Lindén Hirschberg på Karolinska Universitetssjukhuset ska ta reda på just detta. Vill du delta?

– Det har inte gjorts någon liknande studie tidigare. Kunskapen är mycket efterfrågad inte bara i Sverige, utan i hela världen. Våra resultat har betydelse för alla kvinnor som behöver hormonbehandling mot sina klimakteriebesvär och förstås för alla läkare som förskriver den här typen av preparat, säger Angelica Lindén Hirschberg, professor i gynekologi på Karolinska Institutet och medicinskt ansvarig för den högspecialiserade mottagningen i gynekologisk endokrinologi på Karolinska Universitetssjukhuset.